Passa al contingut principal

Qui sóc

CARLES SÀIZ I XIQUÉS

Vaig néixer a Canet de Mar, el 28 de març de 1974.

Sóc historiador. Em vaig llicenciar en història a la Universitat de Barcelona, on també hi vaig fer els cursos de doctorat i tinc el DEA (Diploma d'Estudis Avançats) en història contemporània.


Els meus orígens professionals es remunten a l'any 1994 quan amb vint anys vaig fundar, amb el periodista Toni Cruanyes, Edicions Els 2 Pins des d'on vam donar sortida a grans projectes editorials i també a la revista d'informació ÀMBIT (1995-2016) que va ser un referent de la premsa local a la comarca del Maresme. Actualment segueixo treballant com a freelance en diversos projectes editorials i amb el segell editorial Els 2 Pins.

Actualment sóc el coordinador del centre UNED Sènior de Canet de Mar, on també hi imparteixo les assignatures d'humanitats, història i art, i també sóc professor tutor d'història al centre UNED  Barcelona on imparteixo cursos d'extensió sobre història i patrimoni.

Com a docent, he treballat com a professor d'història contemporània a diferents centres i tinc la Venia Docendi d'història de la Universidad Nacional de Educación a Distancia. He impartit classes d'història a l'Escola d'Adults Natura (2002-2011) i al Curs d'Accés Directe de la UNED (2001-2012). També he fet formació per a docents en diferents programes dels Serveis Educatius de la Generalitat de Catalunya a l'Alt Maresme (2011-2013, 2015) i vaig ser el coordinador de la Universitat de la Gent Gran (UGG) de la UNED a Canet de Mar (2008-2013).

En el camp de la recerca, he publicat articles d'història a diferents revistes i sóc autor de diferents treballs i publicacions sobre Canet de Mar i la Catalunya del període de la Restauració. I des de fa anys m'he especialitzat en l'estudi del patrimoni cultural. De manera periòdica realitzo cursos, projectes i  assessoria sobre patrimoni cultural per a diferents administracions i institucions.

El meu camp de treball des de fa anys se centra en l'estudi de la figura i obra de l'arquitecte, polític i intel·lectual Lluís Domènech i Montaner. Des de l'any 2013 sóc el president del Centre d'Estudis Domènech i Montaner, dirigeixo la revista Domenechiana i sóc membre fundador de la Taula Domènech i Montaner, impulsada pels Ajuntaments de Barcelona, Reus, Canet de Mar, el CEDIM i la FLDM.