Passa al contingut principal

Tret de sortida a la Ruta Lluís Domènech i Montaner per Canet

Avui a les 10 del matí hem donat el tret de sortida a la Ruta Lluís Domènech i Montaner per Canet de Mar. Es tracta d'una passejada històrica i patrimonial pels diferents entorns de la població on Domènech hi va deixar la seva empremta.

La visita ha començat a la Masia Rocosa, el taller de treball de Domènech des d'on va fer les grans obres del modernisme català. Allà hem pogut tenir una visió prou àmplia de la capacitat polièdrica del personatge, no només com a arquitecte sinó que també hem donar una pinzellada de la seva tasca com a editor, polític i també com a intel·lectual.

Tot seguit hem passat a la casa Domènech on hem tractat la vessant més íntima del personatge, la seva família i les relacions amb la gent de Canet. L'arrelament de Domènech amb Canet ens ha servit per sortir llavors al carrer a explicar la seva obra arquitectònica i també el seu llegat polític i cultural.

Hem comentat la Casa Domènech, l'edifici de l'Ateneu de Canet i la Casa Roura. També hem parlat de la seva actuació política impulsant el catalanisme a Canet i tot seguit hem visitat la torre Macià i l'església parroquial, on hem comentat  els diferents projectes que va esbossar: façana, altar de la Puríssima i la creu de Pedracastell.

Tot seguit hem anat fins al començament del passeig de la Misericòrdia on hem explicat la proposta d'urbanització que va plantejar l'any 1913 i també ens hem atançat fins a l'antiga fàbrica Jover, l'únic edifici industrial que va bastir l'arquitecte.

De la fàbrica Jover hem enfilat el camí cap al cementiri i hem visitat els diferents panteons modernistes que va fer Domènech. Tot plegat, un itinerari de 2,5 hores acompanyat d'una trentena d'amics, molts d'ells representants de la vida cultural canetenca i també dels néts i besnéts de Lluís Domènech i Montaner que han volgut donar-me suport en aquesta primera ruta monogràfica sobre l'arquitecte català.

Gràcies a tots per fer-me confiança!