Passa al contingut principal

La masia Rocosa de Domènech i Montaner, en un article a la revista "El Sot de l'Aubó"

Aquesta setmana he publicat un article sobre la masia Rocosa de Canet a la revista El Sot de l'Aubó, que edita trimestralment el Centre d'Estudis Canetencs. Feia temps que tenia ganes de dedicar un petit treball a aquesta masia, una construcció rural barroca del segle XVII, ja que des de sempre l'hem deixat en un segon pla, de ben segur que per l'espectacularitat d'altres edificis modernistes associats a Lluís Domènech i Montaner com ara la Casa Domènech, l'Ateneu, la Casa Roura o Santa Florentina.
Però can Rocosa és també un edifici domenequià important, ja que va ser on l'arquitecte va desenvolupar part dels seus projectes arquitectònics, com ara els edificis més destacats de l’Exposició Universal de 1888: el Gran Hotel Internacional, el Cafè-Restaurant del Parc de la Ciutadella i la reforma de l’Ajuntament de la ciutat. També des de la masia Rocosa, a finals de segle XIX, Domènech va seguir treballant en els diferents encàrrecs de Comillas (Cantàbria) i Barcelona, i ja a principi del segle XX, en d’altres propostes com ara el Palau de la Música (1905-1908) o l’Hospital de Sant Pau (1902-1913), considerades Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. 
Avui, a la masia, habilitada com a Casa museu Lluís Domènech i Montaner, encara hi podem respirar l'ambient domenequià, amb la seva taula de treball i diferents proves i projectes escultòrics, perquè no hi ha dubte que Domènech va convertint la seva petita masia de Canet en un petit laboratori d'assaig del modernisme català. Si voleu llegir l'article, cliqueu aquí.