Passa al contingut principal

Conferència sobre l'arquitectura canetenca de Lluís Domènech i Montaner a la UNED de Barcelona


Foto: Jordi Rotger
Ahir i avui a la UNED hem organitzat un curs d'extensió universitària sobre "La Recuperació del patrimoni arquitectònic i natural a la província de Barcelona".
La jornada s'ha celebrat al pavelló central del recinte de la maternita, seu de la UNED, amb més de setanta alumnes.
El curs va començar amb la ponència introductòria del Dr. Carlos Martínez Shaw sobre la defensa del patrimoni i tot seguit Pere Montaña, arquitecte i urbanista de l'Ajuntament de Terrassa va fer una conferència sobre el procés de restauració de la Seu d'Ègara.
Aquest matí, a primera hora ha estat el meu torn i he parlat de la rehabilitació del modernisme de Lluís Domènech i Montaner a Canet com un exemple de reactivació turística i patrimonial. Després hem donat pas al Dr. Joaquim Albareda, de la Universitat Pompeu Fabra, que ha explicat el projecte museogràfic del Born i la darrera ponència ha anat a càrrec de Antoni Alarcon, de Barcelona Regional i Antoni Maza, de l'Oficina Tècnica d'Acció Territorial de la Diputació de Barcelona, que han exposat el projecte de recuperació del parc fluvial del Besòs.
A la tarda alguns dels alumnes de curs s'han desplaçat amb un autocar fins a Canet per visitar in situ el Castell de Santa Florentina, els edificis domenequians del centre del poble i la Casa museu. Al Castell hem estat rebuts pel regidor de Cultura, Pere Xirau, que ens ha acompanyat tota l'estona. Des d'aquí, el nostre agraïment.


Fotos: Jordi Rotger