Passa al contingut principal

Ruta Rafael Masó per Canet amb els alumnes de la UGG

Aquesta tarda hem fet la primera Ruta monogràfica Rafel Masó i Valentí per Canet de Mar amb els alumnes del curs de Patrimoni de la Universitat de la Gent Gran de la UNED.
Hem començat per la columna estriada de Masó, feta amb fang negre pels ceramistes Marcó de Quart d'Onyar, que hi ha al tram final del carrer Ample. La columna la va comprar l'Ajuntament de Canet l'any 1994 a Jaume Marcó, nét del ceramista gironí Frederic Marcó i Prats.
També hem pogut veure els bancs de pedra que hi ha a la plaça de l'Església, -que són els mateixos que també podem trobar al passeig de la Mare de Déu-. Masó va dissenyar aquest mobiliari urbà entre l'any 1915 i 1917 i van estar realitzats pel picapedrer Josep Xirgu Bosch.  El cost d'execució de cada banc va ser de 75 pessetes.
Hem voltejat l'església parroquial i ens hem aturat a l'antiga cooperativa La Canetense (1920-1923) on, a banda d'explicar-ne la història he fet una anàlisi dels tractaments dels materials i formes de l'edifici.
Per acabar la sortida, hem anat fins a la Casa Renau (1929), situada a la riera Buscarons, on hem resaltat la composició de la seva façana i la columna botxa que separa les dues finestres i en acabar, la propietària de l'immoble i alumne del curs del patrimoni, ens ha mostrat el seu interior.