Passa al contingut principal

La Ruta Domènech i Montaner participa a les Jornades Europees de Patrimoni

Des que l'any 1991 el Consell d'Europa i la Comissió Europea van organitzar les primeres Jornades Europees del Patrimoni, cada vegada són més els pobles i ciutats que hi participen. A Catalunya aquesta iniciativa està organitzada per la direcció general de Patrimoni Cultural de la Generalitat i té el suport de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, de la Federació de Municipis de Catalunya i també de l'Institut Ramon Muntaner, que enguany s'incorpora a l'organització.
El Centre d'Estudis Canetencs, com a membre de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, entitat vinculada a l'Institut Ramon Montaner, s'ha volgut sumar així també a la iniciativa.
Per primera vegada hi participem i hem volgut fer-ho projectant, a nivell internacional, al personatge més important que tenim a la població, Lluís Domènech i Montaner. I ho farem mitjançant la Ruta Lluís  Domènech i Montaner, una passejada modernista guiada per Canet de Mar.
El tour comença amb la visita a la Casa Museu Domènech i Montaner, des d'on s'inicia l'itinerari. Es comentarà la Casa Domènech, l'Ateneu, la Casa Roura, l'Església parroquial, la fàbrica Jover i Serra i el cementiri, on es veuran diferents panteons de l'arquitecte. Pel camí, els participants s'aturaran breument en alguns punts on es comentaran altres aspectes de Domènech com a dissenyador, polític i intel·lectual.

Si bé la Ruta es fa cada mes, com que en aquesta ocasió s'emmarca dins les Jornades Europees del Patrimoni, el Centre d'Estudis ha fet possible que sigui totalment gratuïta així com també ho serà l'entrada a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner, que malgrat tenir tancat el darrer cap de setmana de cada mes, en aquesta ocasió obrirà les seves portes expressament per poder realitzar aquesta activitat i sumar així també la seva presència a les Jornades Europees del Patrimoni.
Si voleu inscriure-us, envieu un correu a cecanetencs@terra.es o al telèfon 62 767 38 27 per tal de reservar les places. Per a més informació de la Ruta consulteu el web carlessaiz.com.