Passa al contingut principal

Inici del nou curs escolar de la UGG i lliurament dels diplomes als alumnes 2011-2012

Els alumnes van rebre el diploma d'assistència durant la conferència inaugural
Ahir a la tarda vam assistir a l'acte inaugural del curs acadèmic 2012-2013 de la UNED de Canet de Mar. Enguany la xerrada magistral va anar a càrrec del Dr. Ramon Pla Arxé, professor de la Universitat de Barcelona que va versar sobre Qui és el geni de Wagner? en motiu del seu bicentenari del seu naixement, que s'esdevindrà el proper 2013.
Acabada la ponència, es va donar pas a la segona part de l'acte, on es va  fer el lliurament dels diplomes d’assistència de la Universitat de la Gent Gran del curs 2011-2012 i també es va atorgar el primer diploma de Graduat de la Universitat de la Gent Gran a l'alumna Maria Mercè Dotras Capdevila.
Vaig aprofitar que havia de dir unes paraules com a coordinador de la UGG per fer un breu balanç d'aquests quatre anys acadèmics tot recordant que l’estiu de 2008 l’Ajuntament de Canet de Mar va voler fer una aposta forta –i crec també que arriscada- eixamplant l’oferta de la UNED al nostre poble amb la Universitat de la Gent Gran. Reconec que els inicis de la UGG no van ser fàcils, gens fàcils. Vam començar de manera molt discreta. El primer any només va tenir 29 alumnes, però la feina ben feta i constant va ser clau per anar fent créixer i consolidar, poc a poc, la comunitat educativa. D’aquells 29 alumnes inicials vam passar a 96 durant el curs 2009-2010.  El curs 2010-2011 vam mantenir la norantena d’assistents i l’any passat ja vam sobrepassar el centenar de matriculats. 117 alumnes que van confiar amb nosaltres  i estic segur que, per les valoracions que van fer, seguiran apostant, aquest any, per la UGG. Ho proven les xifres d’aquest primer trimestre, que ha començat aquesta setmana, amb la vuitantena d’alumnes que cursen les assignatures de Psicologia, Anglès i Català Escrit.
Els docents de la UGG fem que el projecte acadèmic no només sigui dels qui hi treballem sinó que volem que sigui compartit i participat pels alumnes que en gaudeixen. Per aixòno només ens veiem a l’aula sinó que organitzem plegats activitats, diguem-ne, de caire “extraescolar”. D’una banda, fem sortides culturals. Durant aquests quatre anys acadèmics hem fet més de 30 sortides. I d’altra banda, organitzem també xerrades periòdiques. Convidem a professors d’universitats perquè ens parlin –tant als alumnes com als professors de la UGG- de diferents temes d’actualitat. De moment ja portem 18 conferències de temàtiques ben variades. Podem dir que tot plegat ajuda a fer la docència, aquest és l’objectiu principal, però també fem i ens fem amics dels nostres alumnes i crec que aquí tenim la clau d'aquest creixement...