Passa al contingut principal

S'enceta el curs de patrimoni adreçat als mestres i professors dels centres educatius de Pineda

Arcada romana de l'aqüeducte, a la Font del Ferro (Foto: Consol Hernandez)
Aquesta tarda hem encetat una nova edició del programa "El patrimoni com a recurs educatiu" que imparteixo aquest any a Pineda de Mar, a proposta del Centre de Recursos Pedagògics de l'Alt Maresme amb la col·laboració del Departament d''Educació de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de la ciutat.
El curs, estructurat en 12 sessions, combina la classe teòrica amb sortides per veure in situ els diferents edificis i punts d'interès històrics de l'entorn i pretén acostar el patrimoni de la població al món docent per tal que coneguin l'entorn i d'aquesta manera puguin preparar activitats pedagògiques adreçades als seus alumnes.
Avui hem fet la presentació del curs i l'hem encetat amb una primera sessió lectiva, dedicada als ibers i els romans. Hem parlat de l'oppidum ibèric de Montpalau, de les diferents troballes ceràmiques així com de les sitges de Montpalau, les trobades al mas Roger i les de la Torre de Menola, entre d'altres.
Dels ibers hem passat als romans i hem centrat la segona part de la classe a parlar de la importància de vila romana de can Roig, les diferents troballes que s'hi ha fet durant aquests darrers 30 anys així com de les diferents monedes que s'han localitzat per Pineda. També hem fet esment a l'abocador de ceràmica romana que es va trobar a prop de can Cànovas i de la necròpolis romana que va aflorar durant les obres d'urbanització dels terrenys agraris de can Bel. La setmana vinent tancarem el tema dels romans amb una anada a can Cua a comentar les restes de l'aqüeducte romà de la vall de la riera de Pineda.