Passa al contingut principal

Aquest diumenge, visita comentada a les restes arqueològiques de l'antiga ermita de Sant Pere de Romeguera

Aquest diumenge, amb els companys del Centre d'Estudis Canetencs, hem volgut organitzar una matinal arqueològica a Sant Pere de Romeguera.
L'objectiu de l'activitat és mostrar a tothom que vulgui, les troballes que vam portar a terme entre finals de setembre i principi d'octubre en el turó de l'Aubó on, entre d'altres, van aparèixer els retalls geològics dels fonaments de la primera ermita del poble, Sant Pere de Romeguera, gran quantitat de ceràmics i restes d'ossos humans de diferents edats, fet que ens fa apuntar la hipòtesi de que en alguna època remota, al voltant de l'ermita s'hi devia enterrar.
En aquests moments al Centre d'Estudis estem treballant en la memòria de l'excavació que hem de presentar als Serveis Territorials d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya i també estem fent l'estudi històric que ens haurà de permetre publicar, a mitjans de l'any vinent, el treball final.
Tothom que vulgui veure les troballes in situ, abans de tornar-les a tapar, pot venir  entre les 10.00 i les 13.00 hores. Per arribar al jaciment arqueològic de Sant Pere només cal anar fins al Castell de Santa Florentina i seguir el rial de l'Aubó cap amunt, uns 100 metres. Us esperem a tots!