Passa al contingut principal

Aquest matí, Ruta Lluís Domènech i Montaner per Canet

Avui he rebut un petit grup de turistes provinents de Sant Cugat del Vallès i de la ciutat de Barcelona que des de fa temps organitzen periòdicament sortides culturals arreu del país.
En aquest ocasió han decidit fer la Ruta Lluís Domènech i Montaner per Canet guiats per mi. Hem començat, com sempre, amb la visita comentada a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner (Masia Rocosa i Casa Domènech) i després hem iniciat el tour domenequià exterior pel poble.
Hem visitat els panteons funeraris domenequians del cementiri, la fàbrica Jover i també hem comentat el projecte que va fer Domènech per al passeig de la Misericòrdia. De baixada, hem entrat a l'església, on hem pogut veure les restes de la creu de Pedracastell i els he explicat que Domènech també va fer d'altres projectes religiosos per encàrrec de la  parròquia com ara l'altar de la Puríssima i la reforma de la façana de l'església, ambdos no reeixits.
D'arribada de nou al centre de Canet, hem comentat l'arquitectura domenequiana, amb l'Ateneu, la Casa Roura i la Casa Domènech. I en acabat, els nostres visitants han anat a dinar a Casa Roura. A la tarda, abans de tornar cap a la ciutat, m'han promès que visitaran el Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia. Els ho he recomanat, dient-los que Domènech també ho feia abans de deixar el poble per passar l'hivern a Barcelona. Gràcies per visitar-nos!