Passa al contingut principal

Matinal a Sant Pere de Riu i al Castell de Montpalau


Comentant l'aqüeducte romà de Can Cua Foto: Joan Fors (CRP Alt Maresme)

 Aquest dissabte 24, amb el grup de mestres de Pineda que cursen el mòdul "El Patrimoni com a recurs educatiu" del Centre de Recursos Pedagògics de l'Alt Maresme hem anat a fer una matinal a la part alta de Pineda. Hem començat a les 9 del matí fent una breu classe davant l'aqüeducte romà de can Cua. Després ens hem desplaçat fins a can Marquès, on el geògraf David Pavon, un dels promotors de la Plataforma "Salvem la Riera de Pineda" ens ha fet una visita comentada al molí que van restaurar ara fa uns anys i també ens ha mostrat el forn de calç de la riera. En David també ens ha mostrat el resultat de la consolidació i restauració del tram d'aqüeducte romà que hi ha a la Font del Ferro i tot seguit, caminant, hem enfilat la pujada fins a Sant Pere de Riu, on he comentat als alumnes els elements patrimonials de l'església romànica així com la seva ampliació en estil barroc al segle XVIII.
A migdia hem agafat els cotxes i ens hem desplaçat fins a Montpalau on, després de veure un sitja ibèrica que hi ha de pujada al castell, hem arribat al seu cim. Una matinal ben agradable que ha durat gairebé quatre hores i on hem pogut veure in situ alguns dels continguts que hem comentat fins ara al curs.


Els mestres de Pineda que fan el curs de Patrimoni, al cim de Montpalau. Foto: Joan Fors (CRP Alt Maresme)
A l'interior del Forn de calç que ha restaurant la Plataforma Salvem la Riera de Pineda Foto: Joan Fors (CRP Alt Maresme)

A la Font del Ferro, observant l'estat de l'aqüeducte romà recentment restaurat. Foto: Joan Fors (CRP Alt Maresme)


A Sant Pere de Riu, explicant la història de l'església als alumnes Foto: Joan Fors (CRP Alt Maresme)