Passa al contingut principal

Finalitza el taller d'Història de Canet organitzat per la Universitat de la Gent Gran de la UNED



Els alumnes del Taller, a l'Ajuntament de Canet consultant la documentació de l'Arxiu Municipal
   
L'arxivera Municipal, Iolanda Serrano i el professor del curs, Carles Sàiz, impartint la classe documental

Els alumnes del Taller d'Història, observant el projecte original de la plaça Onze de Setembre


Avui he impartit la darrera classe del Taller d'Història de Canet (segle XX) que vam començar a finals del mes de gener. Han estat 18 hores de formació, distribuïdes en 12 sessions d'una hora i mitja setmanal, que ens ha permès resseguir amb intensitat la vida social, política, econòmica i fins i tot cultural del nostre poble durant més de cent anys.

El curs lectiu l'hem completat puntualment amb sortides a punts històrics com ara l'Ajuntament, l'hort de la Papallona, la Plaça Mercat, els Pisos Roses i les Cases Barates. També hem dedicat una sessió del taller a aprendre com es fa la recerca de continguts en premsa digital i a mesura que el temari avançava també hem fer dues visites a l'Arxiu Municipal de Canet per consultar la documentació que s'hi custodia. Justament avui hem fet la darrera sessió a l'Arxiu on la seva responsable, la Iolanda Serrano, ens ha facilitat tot tipus de documentació històrica, clau per entendre aquests anys tan intensos.

Des d'aquí, vull fer un agraïment a l'arxivera i a la trentena d'alumnes matriculats al curs que han seguit, interessats, setmana rere setmana, les explicacions. Gràcies a tots per assistir-hi!