Passa al contingut principal

Compte enrere per donar inici a la segona campanya d'excavació a Sant Pere de Romeguera

Imatge de la primera fase de l'excavació, el novembre de 2012
La gent del Centre d'Estudis Canetencs estem ultimant els preparatius per iniciar, de cara a inicis de novembre, la segona fase d'excavació de la zona arqueològica de Sant Pere de Romeguera. En aquests moments el projecte i tota la documentació necessària ja es troba al Servei d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya i estem a l'espera de rebre el seu vistiplau per donar-ne inici.
L'any passat, durant la primera campanya d'excavació, l'equip de treball del Centre d'Estudis vam  aconseguir localitzar el lloc concret de l'emplaçament de l'esglesiola així com també els retalls geològics de la fonamentació de
Jornada de "Portes Obertes" del desembre de 2012
la construcció religiosa.. Altrament també vam trobar restes òssies, com a mínim, de dos individus diferents, gran quantitat de ceràmica de diverses èpoques i fins hi tot un ardit del 1615. Les conclusions de la primera intervenció, així com la seva interpretació, van quedar recollides amb l'edició del llibre "L'Ermita de Sant Pere de Romeguera, els orígens de Canet" publicat dins la col·lecció Estudis de Patrimoni per Edicions Els 2 Pins, pel Centre d'Estudis Canetencs i per l'Ajuntament de Canet.
En aquesta segona fase, que compta amb finançament privat,  l'objectiu es vol aprofundir amb les restes de l'esglesiola: concretar les dimensions finals que tenia, la composició de la seva nau, gruix de murs, si tenia o no absis semicircular a més a més de confirmar o descartar si es disposava de sagrera d'enterraments.
L'equip de treball és el mateix que va intervenir l'any passat i està format per l'historiador Carles Sàiz, les arqueòlogues Raquel Pérez i Maite Carbonell, la restauradora de béns Gemma Martí i l'arquitecte tècnic Sergi Alcalde.