Passa al contingut principal

Inici del projecte museogràfic de l'edifici de l'Odèon de Canet de Mar

El projecte museogràfic té sis punts d'intervenció sota les darreres voltes de l'edifici de la cooperativa.


Espais, dins les arcades de l'Odèon, on s'instal·larà la museografia visual i sonora. (Foto: ACPO)

A finals de maig l'Ajuntament de Canet de Mar va encarregar-me els continguts museogràfics de l'edifici de l'Odèon de Canet. Es tracta d'explicar gràficament, en cinc plafons de 2x2 metres, la història de l'edifici i el seu entorn a partir de les tres etapes més destacades de l'espai.
La proposta que plantejo mostra diferents escenaris. Primer trobarem la fase agrícola (expositor 1), que evoca als orígens, amb la vil·la romana i, posteriorment, la masia que va ocupar aquest paratge des del segle XIII fins al XX.
Encetarem una segona etapa, la comercial (expositor 2 i 3) amb la construcció de l'edifici de la cooperativa La Canetenca i tota la seva història. Aquesta part anirà acompanyada d'un plafó dinàmic, amb imatges canviants i, a la darrera, l'etapa cultural (expositor 4 i 5) hi prendran relleu totes les iniciatives que han singularitzat l'edifici i ens han situat al capdavant de la història de Catalunya: des de l'Odèon Cinema, la cooperativa cultural Odèon, passant pel pas de Comediants, Elèctrica Dharma, La Trinca i les Sis hores, fins arribar a l'actualitat, amb l'ACPO i el projecte de recuperació de l'espai com un centre cultural polivalent.
Les imatges dels expositors s'acompanyaran de llegendes i també es comptarà amb elements sonors explicatius que s'activaran amb codis qr mitjançant els telèfons mòbils dels assistents. Espero poder mostrar-vos ben aviat com avancen els treballs.
 
Selecció d'imatges de Comediants a l'Odèon als anys 70 i primers 80. (Arxiu Comediants)