Passa al contingut principal

El 19 de setembre, nou volum de la revista "Domenechiana"El proper 19 de setembre, a les 19.15 hores i dins els actes de la Fira Mercat Modernista de Canet de Mar, el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner presentarà el nou volum de la revista Domenechiana.

L’acte es farà a la Casa Roura, que s’obrirà per a l’ocasió per a la presentació. En acabat l’acte, el CEDIM organitzarà una visita teatralitzada, on s’explicarà la història de la casa per boca dels seus primers propietaris, Jacint de Capmany i Bonfús i Paquita Roura Carnesoltas. Per assistir a l’acte cal enviar un correu lluisdomenechmontaner@gmail.

En aquesta ocasió, el volum número 6 de la revista Domenechiana, amb més de 200 pàgines, té com a tema principal un article de la Casa Roura, fet per l’historiador Carles Sàiz. L’historiador de l’art Antonio Sama ens presenta un article sobre la ceràmica de reflex ceràmic de Comillas; la restauradora de béns Gemma Martí ens fa una anà-lisi de l’embocadura del Palau de la Música; l’historiador de l’art José-Tomás Velasco ens endinsa en la Historia General del Arte que va dirigir Domènech i Montaner; l’arquitecte tècnic Sergi Alcalde analitza dos projectes no reeixits de Domènech con són el Teatre Circ i el vestíbul del Círcol de Reus; l’expert en genealogia Jordi Soler  ens fa un nou lliurament de l’ascendència del llinatge Domènech fins al segle XVI; la historiadora Maite Carbonell presenta un estudi sobre el Panteó a Alselm Clavé que va projectar Domènech con-juntament amb el també arquitecte Josep Vilaseca i tanca la Domenechiana  l’escriptor Xavier Mas que fa un estudi interpretatiu de la conferència que Domènech va impartir l’any 1898 a l’Ateneu Barcelonès amb el títol «Els mals vells d’Espanya. Com se’n pot salvar Catalunya», unes reflexions ben actuals.