Passa al contingut principal

Surt al carrer un nou número d'"El Sot de l'Aubó" del Centre d'Estudis Canetencs

Ja ha sortit al carrer el número 56 d'El Sot de l’Aubó de juny del 2016. Hi trobareu un article de l'escriptor Xavier Mas adreçat a la desapareguda recentment Magda Soler i Massaguer, una ciutadana exemplar i una actriu insigne del teatre català a la nostra vila.
L'investigador Sergi Alcalde fa un interessant recorregut per totes les antigues torres de guaita que hem estat capaços d’identificar i ubicar fins ara a la vall de Canet. El seu nombre ja no queda limitat a la Torre de Mar i la de can Macià, com passava fa només quatre dies. La seva proliferació corrobora el que Josep M. Pons i Guri ja ens va dir en la presentació del seu llibre «Les torres de guaita» ja fa una colla d’anys a l’antiga Biblioteca del passeig de la Misericòrdia. 
Antoni Cruanyes ens fa una nova tramesa memorialística, amb un recorregut pels anys atzarosos de la Segona República a Canet i una explicació molt interessant i detallada dels Fets del 6 d’Octubre de 1934 i de les seves derivacions i conseqüències.
Un servidor, l’historiador Carles Sàiz, presento un estudi de la vida del sindicalista canetenc Francesc Parera i Planet, que a banda de ser un actiu promotor de la cooperativa La Canetense i del projecte del Foment del treball, té l’honor de ser el secretari fundacional de la Unión General de Trabajadores de España, l’any 1888.
Clou aquest número la comunicació que la historiadora Maria Jover va llegir a la X Trobada d’Entitats de recerca local i comarcal del Maresme dedicada a «les dones amb història», que enguany es va celebrar a la població d’Arenys de Munt el passat 16 d’abril. Com no podia ser de cap més manera, la intervenció de Maria Jover va tractar sobre la primera vegada que les dones del nostre país van votar a Canet de Mar el diumenge 16 d’abril de 1933, en el plebiscit per la construcció del Mercat Municipal. Esperem que els temes siguin del gust de tots vosaltres.