Passa al contingut principal

Conferència "Domènech i Montaner. Arts gràfiques i projectes editorials" en la Jornada especial de Sant Jordi de la Casa Fuster de Barcelona

 



Ahir, 23 d'abril, diada de Sant Jordi, Carles Sàiz i Xiqués -president del CEDIM- va presentar la conferència "Domènech i Montaner. Arts grafiques i projectes editorials" en motiu de la Jornada especial de Sant Jordi, que l'Hotel Casa Fuster va organitzar en motiu de la diada. 

Al capdamunt del Passeig de Gràcia, ple de gom a gom de gent que rebuscava per trobar el seu llibre, l'Hotel Casa Fuster -obra de Lluís Domènech i Montaner- organitzà una jornada dedicada especialment a l'art d'enquadernar, tècnica a la qual va fer-ne referència la intervenció de Josep Cambras, enquadernador i professor de l'Escola d'Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona.

Carles Sàiz explicà en la seva intervenció l'etapa de Lluís Domènech i Montaner en què treballà com a editor i il·lustrador, primer en el negoci del seu pare i després amb dos dels seus germans, del qual en resultaren obres tan importants, en qualitat, com la Biblioteca Arte y Letras o la Historia General del Arte.

Precisament d'aquesta última obra, la Casa museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar cedí dos dels seus volums per a ser exposats durant la jornada.