Passa al contingut principal

Les activitats del CEDIM superen totes les expectatives a la Fira Modernista de Barcelona

Aquest cap de setmana, el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner va ser present, com cada any, a la 15a Fira Modernista de Barcelona on l'entitat va portar a terme un extens programa d'activitats culturals.


foto de Carles Sàiz Xiqués.

foto de CEDIM - Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner.

A banda de tenir-hi presència institucional amb l'estand promocional, on els visitants podien gaudir de tota la oferta de rutes, llibres i on també es podien adquirir els diferents números de la revista Domenechiana, el CEDIM va realitzar cinc sessions de la Ruta "El Modernisme burgès de Lluís Domènech i Montaner", amb totes les places exhaurides.

La Ruta burgesa és un recorregut per les diferents obres que l'arquitecte va aixecar a l'Eixample Dret. En aquest itinerari guiat vam descobrir la història i els detalls d'edificis singulars de Domènech i Montaner com la Casa Lamadrid, la Farmàcia Duran i Espanya, el Palau Montaner, la Casa Thomas, l'Editorial Montaner i Simon i la Casa Lleó Morera. La iniciativa va comptar amb la col·laboració de l'Institut Municipal del Paisatge Urbà de l'Ajuntament de Barcelona, Cubiñà Barcelona, la Fundació Antoni Tàpies, la Farmàcia 1896 i l'Institut Ramon Muntaner.

foto de Carles Sàiz Xiqués.

foto de Carles Sàiz Xiqués.

foto de Carles Sàiz Xiqués.

foto de Carles Sàiz Xiqués.

foto de Carles Sàiz Xiqués.

A banda de les rutes, durant els tres dies el CEDIM també va organitzar el taller de mosaic domenequià on els assistents podien realitzar una mostra de tessel·les inspirat en els dissenys de Lluís Domènech i Montaner. La convocatòria d'aquesta activitat va superar les expectatives i durant hores l'estand del CEDIM va quedar ple de gom a gom.

foto de Carles Sàiz Xiqués.

foto de Carles Sàiz Xiqués.

I per acabar la jornada, el diumenge, gràcies a la col·laboració dels Geganters de Canet de Mar, vam poder gaudir de la presència dels capgrossos de Lluís Domènech i la seva dona Maria Roura que van obrir la rua gegantera de Transeixample dels Arreplegagegants.
foto de Geganters de Canet.
Maria Roura i Lluís Domènech a la Fira Modernista de Barcelona. Geganters de Canet