Passa al contingut principal

Presentació del llibre "La Casa Domènech de Canet de Mar. L'arquitectura íntima de Domènech i Montaner"

foto de Carles Sàiz Xiqués.
Presentació del llibre "La Casa Domènech de Canet de Mar" al pati de can Rocosa. (Foto: Anna Martí)
Aquest divendres el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner va presentar el llibre "La Casa Domènech (1919-2019). L'arquitectura íntima de Domènech i Montaner" al pati de can Rocosa de Canet de Mar, seu de la institució domenequiana. L'acte va comptar amb la presència dels autors del treball, Sergi AlcaldeCarles SàizGemma Martí i Jordi Soler. Els autors van explicar que el llibre encetava una sèrie d'activitats que ha programat el CEDIM per commemorar el centenari de la Casa Domènech, la darrera obra modernista que va projectar l'arquitecte. De cara a la Fira Mercat Modernista del mes de setembre el CEDIM continuarà commemorant l'efemèride amb un taller de ceràmica decorativa, que reproduirà les peces de la façana de can Domènech, i abans d'acabar l'any, es presentarà el primer retallable pedagògic del CEDIM, amb la Casa Domènech com a element gràfic.

foto de Carles Sàiz Xiqués.
Panoràmica de l'acte de presentació. (Foto: Anna Martí)

El llibre "La Casa Domènech de Canet de Mar" recull la història de can Domènech, des dels seus orígens urbans al segle XVI, passant per la compra de les propietats per part de la família Domènech a finals de segle XIX i, després de contextualitzar els Domènech i les vingudes a fer l'estiueig a Canet de Mar, analitza la reforma que va fer Lluís Domènech a can Rocosa entre 1904 i 1905 i posteriorment l'ampliació i arranjament de les dues cases de la riera entre 1918 i 1919 per convertir-les en la Casa Domènech, tal com avui encara es pot veure. El treball, d'alt contingut gràfic, amb imatges antigues, actuals i diferents plànols i esbossos de les obres, també analitza el mobiliari interior de l'edifici  -i fa un especial incís en el moble paraigüer que presidia el vestíbul de la casa- i el llibre es tanca amb un extens estudi genealògic de l'ascendència de la família Domènech i dels Montaner i dels Roura i els Carnesoltas.

A l'acte de presentació hi van participar una setantena de persones i hi va ser present l'alcaldessa de Canet, Blanca Arbell i la tinent d'alcalde Rosabel Madrid, a més de diferents néts i besnéts de Lluís Domènech i Montaner. I per cloure l'acte, el CEDIM i la companyia de teatre "El Centru" van obsequiar als assistents amb una teatralització domenequiana que va anar a càrrec de les actrius Montse Estarlich i Cati Forcano.