Passa al contingut principal

El CEDIM assistim a la cloenda dels actes dels 125 anys de les Bases de Manresa

El Saló de Sant Jordi va acollir a tots els representants de les diferents institucions que han promogut els actes dels 125 anys de les Bases de Manresa. Foto: Regió7





El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner va ser present als actes de cloenda del 125è aniversari de les Bases de Manresa, que es va celebrar ahir al Palau de la Generalitat de Catalunya. A l'acte, encapçalat pel president Quim Torra, la consellera de Cultura M. Àngels Vilallonga i l'alcalde de Manresa, hi van participar un centenar de persones i va comptar amb l'actuació de l'Orfeó Manresà i es van recitar fragments de textos dels principals delegats de l'assemblea de 1892, entre d'altres, de Lluís Domènech i Montaner. 
L'acte va servir també per presentar el llibre 125 anys de les Bases de Manresa (1892-2017). Memòria del programa i miscel·lània sobre la Manresa de fa 125 anys que ha editat l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre d'Estudis del Bages. 

El treball, estructurat en tres parts, recull els discursos, xerrades i conferències que s'han anat fent, des del mes de març de 2017 a l'octubre de 2018 al voltant de les Bases. La primera part conté una relació dels actes del programa commemoratiu acompanyats d’imatges. La segona part aplega un resum de les ponències i els discursos dels principals actes acadèmics i culturals que es van celebrar. I tanca la miscel·lània un conjunt d’articles sobre el context geogràfic, històric, econòmic, cultural i social de la Manresa de les Bases.

El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner hi publica, en aquest volum, el text "Domènech i les Bases de Manresa. A la recerca de la Constitució catalana perduda" que va servir com a conferència inaugural per a l'exposició que, amb el mateix nom, es va presentar el 19 d'abril de 2017 a la sala d'exposicions La Plana de l'Om de Manresa i que va comptar amb la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent i l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell. 

Moment de la cloenda del 125è aniversari de les Bases de Manresa. Foto: Regió7