Passa al contingut principal

Encetem les rutes i visites guiades d'aquest mes de maig!

Ruta íntima Lluís Domènech i Montaner

Dissabte 8 de maig

Horari: 10.30h · Durada: 1h 30’
Punt de trobada: Riera Sant Domènec, 1 (biblioteca) Canet de Mar · Preu: 10 €

Ens endinsarem en els aspectes més personals de Domènech i Montaner durant les seves estades d’estiueig a Canet de Mar. En aquesta experiència visitarem la casa on va viure, la Casa Domènech i Can Rocosa; l’Ateneu de Canet, la Casa Roura i acabarem en un dels espais més íntims, el cementiri de la població, on l’arquitecte hi va dissenyar diferents panteons per a la seva família.


Domènech, d'un esbós a un castell

Dissabte 22 de maig
Horari: 10.00h · Durada: 2h 30’
Punt de trobada: Riera Sant Domènec, 1 (biblioteca) Canet de Mar 
Preu: 20 € (inclou entrada al Castell de Santa Florentina)

Resseguirem durant 90 minuts el llegat de l'arquitecte a Canet de Mar i mostrarem els principals paisatges per on passejava i les anècdotes relacionades amb les seves estades al municipi. Us guiarem pels edificis més singulars del modernisme canetenc -l'Ateneu, la Casa Roura, la Casa Domènech i la Fàbrica Jover, Serra i Cia-, us explicarem els seus projectes de recuperació del patrimoni local i les seves aportacions per a la millora de la urbanització. I acabarem aquest recorregut al Castell de Santa Florentina, rehabilitació i ampliació portada a terme per l'arquitecte i encarregada pel seu oncle, l'editor barceloní Ramon de Montaner i Vila.




Visita comentada al Castell de Santa Florentina

Dissabte 22 de maig 
Horari: 11.45 h · Durada: 1h
Punt de trobada: Camí de Canet (davant la porta d'entrada al recinte) · Preu: 14 €

Ens endinsarem a la casa de Ramon de Montaner i Vila, propietari de la Casa Forta de Canet, que va encarregar al seu nebot Lluís Domènech i Montaner la restauració i ampliació de l’immoble amb peces originals gòtiques que havia anat adquirint per incorporar-les al casal dels seus avantpassats. Durant el recorregut pel castell podrem observar gran quantitat d'escultures, realitzades per escultors modernistes consagrats, com Antoni Samarra i Tugues, Carles Flotats i Galtés i Dídac Massana, així com vitralls i enteixinats policromats de gran qualitat que confereixen a l'immoble un clar aire medieval.



Els secrets de la Casa Roura de Lluís Domènech i Montaner

Dissabte 29 de maig 
Horari: 11.30h · Durada: 1h
Punt de trobada: Casa Roura (Riera Sant Domènec, 2 · Canet de Mar).
Preu: 10 € (només visita) / 35 € (visita + dinar)

Gaudirem a fons d’aquesta mansió d’estiueig de finals de segle XIX, obra de Lluís Domènech i Montaner. Coneix com es va construir i quins artesans hi van col·laborar. Esbrina quins personatges hi van viure i desvetlla els seus secrets. I per acabar, podem acompanyar la visita amb un excel·lent dinar de la mà del xef de 6Q Restaurant Modernista, Francesc Martínez.