Passa al contingut principal

Gemma Martí (CEDIM) és designada cocomissària de l'Any Domènech i Montaner 2023

El divendres 5 de novembre la Taula Lluís Domènech i Montaner va celebrar la seva 17a trobada on es va decidir, per unanimitat, nomenar a la restauradora de béns culturals Gemma Martí Rey (coordinadora del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner i secretària de la Taula Lluís Domènech i Montaner) i a l'arquitecta Clàudia Sanmartí Martínez (Fundació Lluís Domènech i Montaner) cocomissàries dels actes de l'Any Domènech i Montaner 2023. 

Gemma Martí (Canet de Mar, 1976) és titulada per l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, Màster en gestió cultural per la Universitat Oberta de Catalunya (IOC) i actualment cursa el Màster en Museografia Moderna i Innovació Museogràfica a la Universitat Europea Miguel de Cervantes (UEMC). Ha participat en diferents projectes de restauració d’obres de la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar i ha publicat diferents articles a la revista Domenechiana. És autora dels llibres col·lectius Lluís Domènech i Montaner (1849-1923). Obra arquitectònica raonada. Vol. 2 (CEDIM, 2015); Lluís Domènech i Montaner (1849-1923). Obra arquitectònica raonada. Vol. 1 (CEDIM, 2016); Lluís Domènech i Montaner. El llegat arquitectònic a la ciutat de Reus (CEDIM, 2017); i La Casa Domènech de Canet de Mar. L’arquitectura íntima de Domènech i Montaner (CEDIM, 2019).

Durant la reunió telemàtica les diferents institucions que formen part de la Taula -Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Reus, Ajuntament de Canet de Mar, Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner i Fundació Domènech i Montaner- van presentar diferents propostes per commemorar l'Any Domènech 2023 i ben aviat es començarà a redactar un programa comú on es projectaran tot un seguit actes, publicacions, exposicions i un Congrés, amb l'objectiu d'internacionalitzar la figura i obra de l'arquitecte.